вівторок, 12 жовтня 2021 р.

 

Україно моя барвінкова,

захистить  хай тебе Покрова

      14 жовтня – величний та багатий на свята день – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День Захисника та Захисниці України.                    Напередодні цих величних свят Кельменецька центральна бібліотека спільно з Кельменецьким професійним ліцеєм провели патріотичний набат «Україно моя барвінкова, захистить хай тебе Покрова».

Під час заходу директор КУ «Кельменецька публічна бібліотека» Ольга Твердохліб і бібліотекар Кельменецького професійного ліцею Альона Бабина розповідали про історію українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді.

 Учні дізналися про те, хто такі запорожці, про героїчні звитяги козаків, їхні походи, побут та звичаї. Присутні мали змогу також познайомитися із книжково-ілюстративною виставкою  «Про подвиги, про мужність і про славу»

     Викладка літератури присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні, інформує про державну діяльність українських вояків, традиції та легенди героїчних часів козацької доби, безстрашність та патріотизм тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і захищає її зараз, а також про загиблих на Майдані, Героїв Небесної Сотні, про воїнів АТО та ООС – справжніх захисників сьогодення, які віддають своє життя за світле та щасливе майбутнє наших дітей.

  Молодь пересвідчилась, що в жилах тих, хто обороняє кордони нашої держави сьогодні, тече справжня козацька кров, вони є мужніми захисниками Вітчизни.

На заході були запрошені працівники Дністровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Начальник відділення рекрутінгу та комплектування підполковник Сергій Горбишен розповів присутнім про можливість навчання та служби у збройних силах, що надзвичайно важливо для мирного майбутнього нашої держави.

Насправді – небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія – захищати Батьківщину.

 Щиро, від усього серця вітаємо зі святом – Днем  Захисника та Захисниці України.


 Миру та спокою  нам на нашій рідній землі.

                                 Бережи Вас Бог, мужні сини України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...