пʼятниця, 21 травня 2021 р.

                           


Вдягни свою чудову вишиванку,

Відчуй в ній ласку і душі тепло



Всесвітній день вишиванки відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч 15-й день народження свята присвячений українській народній музиці та екології. Як пов’язані культурна спадщина та екологія? Насправді взаємопроникливо. Коли певна територія стає непридатною для життя, з часом зникає і вся місцева культура, яка століттями створювалася предками.

Бібліотека і вишиванка – це сучасно, стильно, модно. Кожного року весь колектив нашої бібліотеки бере участь у святкових закладах – параді вишиванок. Залюбки одягають вишиванки, які їм залишили бабусі, шиють самі та славлять символ України – вишиванку.

20 травня 2021 року бібліотекарі Кельменецької центральної та дитячої  бібліотек долучилися до флешмобу «Земля предків для нащадків», який проходив на центральній площі нашого селища біля пам’ятника Тарасу Шевченку. В цей день кельменчан різного віку привертала увагу книжкова локація «Вишиванка – душа України», на якій були презентовані книжкові скарби нашої бібліотеки, що знайомлять з історією української вишивки, символами у вишивці та їхнім значенням.

Живий інтерес у відвідувачів викликало і вічне Дерево життя, яке є символом Землі, Сонця та Води, без яких неможливе саме життя. Дерево було заквітчене неповторними українськими вишивками з розмаїттями візерунків, взятими людьми з живої природи, яке нагадувало про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті.

Хай нас усіх згуртовує любов до рідної землі, повага до історії та культури нашого народу, до традицій і духовних надбань.

Хай вишиванки стануть оберегами у наших оселях!

              Земля наших предків

              для наших нащадків.


        Історичний екскурс «Стародавня вишивка» - с. Дністрівка

    Книжкова виставка «Українські вишиванки – наче райдуги світанки» -                              с. Лукачани



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...