вівторок, 25 травня 2021 р.

Геть куріння!

Ми – за здорове та розумне покоління


Саме під такою назвою 25 травня Кельменецькою центральною бібліотекою спільно з Кельменецьким професійним ліцеєм було проведено годину відкритих думок. Адже в цей день в бібліотеках Кельменеччини стартувала акція «Кинь цигарочку-візьми цукерочку!» присвячена Всесвітньому дню без тютюну, який ми відзначаємо 31 травня. Мета акції – профілактика шкідливих звичок у молодіжному середовищі.

На заході ведучі-бібліотекарі Ольга Твердохліб та Наталя Яковинчик розповідали учням про шкідливий вплив на організм людини, про корисні та погані звички, проводили опитування з приводу ставлення до паління, пропонували  поміняти цигарки на цукерки.

У формі діалогу спілкувалися з молоддю  спеціаліст сектору культури та спорту відділу освіти, культури та спорту Кельменецької селищної ради Євген Паламарчук, а запрошена на захід директор Кельменецького селищного центру соціальних служб Людмила Попович цікаво та вичерпно відповідала на запитання: «Чому шкідливе паління!» та «Що чекає курців?». Вона інформувала про служби допомоги молоді, про вміння і навички щодо власної безпеки, розуміння відповідальності за власні вчинки. Подарувала юнакам  буклети про шкідливість тютюнопаління. Учні 88 та 89 груп трактористів разом із своїм біблітекарем Альоною Бабин розповідали легенди, прислів’я та приказки про чуму XXI століття – куріння. 

Також, було переглянуто відеоролики «Хочеш жити – кидай тютюн палити»«Епідемія куріння», та «Правда про куріння» які підготував провідний бібліограф  Демид Дєдов.

В читальному залі було розгорнуто виставку-роздум «Здоров’я людини – здоров’я нації», на якій презентовано документи про шкідливий вплив куріння, алкоголю, наркотиків на здоров’я людини.



           В кінці заходу учасники прийняли спільне рішення: вести здоровий спосіб життя та берегти свій організм від поганих шкідливих звичок.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...