пʼятниця, 7 травня 2021 р.

 

Святе й величне слово – мама.

 

Ніхто любити так не вміє,  

Ніхто так словом не зігріє,

Ніхто не зможе так чекати,

Як рідненька наша мати.

 


У 1908 році молода американка Анна Джервіс виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір, яка померла передчасно. Вона писала листи до державних установ із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом.

День матері у багатьох країнах світу відзначають 13 травня. В Україні цей день відзначають в другу неділю травня відповідно до Указу Президента від 10 травня 1999 року.

Вибір дати свята пов’язують з тим, що травень, коли Природа-мати вдягає свою доньку-Землю в пишне оздоблення зелені та квітів, вважається місяцем Пресвятої Богородиці.

День матері – це одне з найзворушливіших свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ  своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

У День матері люди висловлюють подяку материнській самопожертві та всіляко вшановують матерів. У День матері діти вітають своїх мам, дякуючи їм за турботу, любов, терпіння,  даруючи їм листівки, квіти й приємні подарунки.

Матерям присвячують вірші, пісні, поеми. З багатьма творами про материнську любов ви можете ознайомитись, завітавши в Кельменецьку дитячу бібліотеку.



В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам. Хай світлом і добром відгукнуться в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...