пʼятницю, 5 червня 2020 р.


     Сьогодні Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Це свято було започатковане ООН і відзначається щорічно 5 червня. Його мета – привернути увагу людей до проблем довкілля, а також спонукати політиків та простих громадян в різних країнах вживати конкретних заходів щодо охорони довкілля, аби зростаюче навантаження на природні системи життєзабезпечення планети не сягнуло критичної точки.
     Всесвітній день охорони навколишнього середовища – це зазвичай «народна подія», яку супроводжують різні флешмоби: вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів у школах, висадження дерев, кампанії з регенерації відходів, прибирання території та інші заходи. З початку святкування в 1972 році жителі багатьох країн провели багатотисячні заходи, починаючи з прибирання території навколо свого будинку, висаджування дерев і закінчуючи боротьбою зі злочинами проти дикої природи. За ці роки тисячі людей з різних країн взяли участь у спеціальних заходах щодо захисту навколишнього середовища. І сьогодні цей День дає можливість кожному з нас прийняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам.
      Всі ми живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
    Бібліотеки району завжди приділяють велику увагу екологічному вихованню своїх користувачів. І цій події було присвячено цикл книжково-ілюстративних виставок, які представлені у центральній районній бібліотеці та філіалах.

Кельменецька центральна районна бібліотека 



Бабинський філіал «Земля в долонях всесвіту»


Вартиковецький філіал «Не руйнуй гармонії земної»


Вовчинецький філіал «Жива душа – зелений дивосвіт»


Дністрівський філіал «Природа наша мати, треба її оберігати!»


Івановецький філіал «Бережи природу для людського роду»


Комарівський філіал «Чисте довкілля – здорова планета»


Кельменецький філіал «Екологія: взаємовідносини людини і середовища»


Ленковецький філіал «Нас зібрала одна природа»


Лівинецький філіал «Наш дім – планета Земля»


Перковецький філіал «Чудеса рідної природи»


Путринецький філіал «Матінці природі  -  увагу та турботу»


Росошанівський філіал «Серце землі в твоїх руках»


Подвірївський філіал «Торкнімось серцем до краси земної»


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...