понеділок, 22 червня 2020 р.

В серцях і книгах пам'ять про війну



Був літній день, червневий день погожий,
Був ясен світ, і мирний труд спокійний,
І от біда – нечувана, страшна,
Вірвався зойк розпачливий – війна.
           

          

           22-е червня 1941 року, 4.00 ранку, мить…, шквал крові, болі і смерті. Саме у цей день  гітлерівські  війська вторглися на нашу землю.
      1418 чорних днів і ночей йшов український народ шляхом війни, через труднощі і незгоди, втрати і страждання, йшов, не шкодуючи сил в ім’я Перемоги.
Щороку 22 червня наш народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.
          Усе далі відходять сумнозвісні події Другої Світової  війни. Ось уже 79 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли пролунало страшне слово: війна, та в пам’яті людській воно залишиться назавжди.


До цього скорботного дня Кельменецька центральна районна бібліотека підготовила розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Омита сльозою історія», яка діє в читальному  залі. На виставці книги, статті із періодичних видань, фотокадри, світлини тих далеких часів, з портретами вояків-українців, які назавжди увійшли в історію завдяки своєму воїнському таланту, бойовій звитязі.


В бібліотеках-філіалах Кельменецької РЦБС були  
презентовані книжково-ілюстративні виставки.

     «Червень 1941: над памяттю роки не владні» с. Лукачани

             «Стогнала земля від біди і тривоги» с. Грушівці

                             «Війна великим горем стала» с. Дністрівка

                             «Пам'ять повертає незабутнє…» с. Вартиківці

                        «Не згасне свічка пам’яті» с. Браїлово

                  «Війною палала рідна земля» с. Подвірївка

                  «Стогнала земля від біди і тривоги» с. Росошани


             Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.







Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...