четвер, 18 червня 2020 р.


Енциклопедія Сучасної України




«Знання буває двох видів:
або ми знаємо предмет самі,
або знаємо, де можна знайти
 відомості про нього»

Семюел Джонсон




  
     Енциклопедіями, як відомо, називають найавторитетніші видання, що містять стислий виклад найважливіших відомостей з усіх галузей людського знання. Енциклопедія – це візитівка держави, це сума знань про її історію, економіку, політику, культуру, побут, про найвизначніших представників народу, власне, про все знаменне на її землі, це своєрідний реєстр національних надбань і багатств країни, це свідчення її історичних піднесень і падінь,це та скарбниця, в яку нинішнє покоління кладе все неперехідне й значуще, все те,що хоче залишити своїм нащадкам.
  З 2001 року Кельменецька центральна районна бібліотека одержує  Енциклопедію Сучасної України, на даний час у фонді читального залу Кельменецької ЦРБ налічується 20 томів. ЕСУ продовжує кращі традиції українських енциклопедій, зокрема Української загальної енциклопедії, Енциклопедії Українознавства, Української Радянської Енциклопедії. ЕСУ вперше серед видань такого типу подає блок статей-персоналій про науковців, митців, акторів, спортсменів, літераторів, політичних, громадських, державних діячів.

 Енциклопедія Сучасної України (ЕСУ) – перша багатотомна енциклопедія, що правдиво, неупереджено й всебічно подає цілісний багатогранний образ України ХХ–ХХІ століть у особах, інституціях, поняттях. Видання охоплює всі сфери буття України – від географічного положення, природи, історії, політичного устрою, економіки й промисловості, науки, культури, мистецтва, літератури до спорту й молодіжної субкультури. Також вміщує статті не лише про громадян України, а й про українців, які мешкають за кордоном і стали відомими в тій чи іншій сфері життя. Не оминули в ЕСУ зарубіжних українознавців. Енциклопедія містить інформацію про національні меншини України, їхню історію, інституції, видання, відомих представників.
  Значний блок статей в ЕСУ присвячено подіям, інституціям, поняттям, науковим напрямам. ЕСУ подає об’ємні статті про всі області, райони, міста та селища міського типу, в яких висвітлюється історія, природні умови, економічний стан, розвиток промисловості та сільського господарства, подаються дані про наукові та навчальні установи, заклади культури, релігійні громади, видатних уродженців цих місць.

  Шановні користувачі,  відвідайте запропонований сайт та дізнайтися більше про ЕСУ .                                             
                                                  http://esu.com.ua  

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...