четвер, 31 жовтня 2019 р.

Буковина – букова віть України

        Початок листопада знаменний багатьма датами. 3 листопада 1918 року в Чернівцях на площі Єлизавети відбулися народні збори, які проголосили возз’єднання Північної Буковини із Західно-Українською Республікою. Також саме в листопаді, першої неділі місяця, своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери.
       З нагоди двох вагомих для суспільства дат в залі засідань районної державної адміністрації  пройшли урочистості, присвячені 101-й річниці проголошення Буковинського віча та дня працівника соціальної сфери. Ведучою дійства була методист РБНТД Наталія Білобрицька.
        З привітальним словом виступив виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Урсуляк Ігор Іванович,  побажавши усім міцного здоров’я, щастя, нових звершень, життєвих гараздів, успіхи та  нових досягнень.
      «Буковина – букова віть України» – під такою назвою була представлена Кельменецькою районною бібліотекою книжково-ілюстративна виставка, приурочена 101-й річниці Буковинського народного віча. З документальних видань, книг, матеріалів періодичних видань, світлин та плакатів присутні змогли глибше пізнали історію рідного краю, подій в Чернівцях 1918 року, коли велелюдне Буковинське віче вперше сповістило світові про споконвічне прагнення буковинців домогтися «прилучення … до України». Експозиція розкрила основні проблеми історичної дати, глибокі та цікаві дослідження, події, постаті, причини, що стали передумовою проведення віча на Буковині, та відіграли рушійну роль в українському суспільстві.
       Святковий настрій усім присутнім подарували учасники заходу: дует «Берегиня», ансамбль народних інструментів під керівництвом Вікторії Раренко, тріо РБНТД у складі Миколи Ганіна, Дмитра Требика та Володимира  Паламарчука, задушевні пісні прозвучали у виконанні Галини Гончарюк та Олесі  Катеринчук.
        Нехай же наші серця завжди будуть сповнені гордістю за нашу державу, прагненням до єднання та порозуміння, а джерело віри, надії та любові до України буде невичерпним.










Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...