вівторок, 15 жовтня 2019 р.






Яка чудова осені пора!                           
У золото вдягнулися діброви 
Промінням Віри, Мудрості, Добра 
Ти сяєш, Богородице Покрово.






14 жовтня – одне із осінніх свят у християнському світі відзначається з особливою шаною тому, що поєднує у собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, день створення УПА та День захисника України. Цей день став святом і для сучасних Героїв України – учасників АТО, учасників боротьби за незалежність, які хоробро боронять кордони нашої держави. Це свято пам’яті, свято вшанування, свято вдячності. На Покрову слід вшановувати пам’ять усіх, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога. Свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.
Напередодні Дня захисників України у Кельменецькому РБНТД відбувся урочистий захід, на якому була розгорнута Кельменецькою центральною районною бібліотекою книжково-ілюстративна виставка «Захисники за велінням серця». Матеріали виставки несли в собі найцікавішу інформацію про українське козацтво  минулих часів та козаків сьогодення, які нині стоять на варті нашої держави: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму, відваги, мужності та сили духу.
  Завдяки силі нескорених ми маємо стільки перемог, подвигів  наших козаків, повстанців, а також героїв сьогодення – солдат, добровольців, волонтерів впродовж всієї славетної історії України.  Тож бажаємо усім захисникам козацького здоров’я, невичерпної енергії, бадьорості духу, впевненості у собі!
Нехай Покрова Пресвятої Богородиці благословляє усіх на добрі справи, зміцнює віру, дасть усім наснаги і миру!

Народ мій є! В його волячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!
                                             В. Симоненко


Бібліотеки району також долучилися до святкування  Дня українського козацтва та захисника України.
Патріотична година « Що говорить вам  - це крилате , горде слово КОЗАК»  проведено в Бабинському філіалі.


Історико-патріотична  година «Вічний вогонь української волі» проведено в Івановецькому філіалі 

У Нелиповецькому філіалі  проведено історичну мандрівку  «Лине слава козацька з далеких віків»

Урок мужності  «Мій народе, вклонися героїчним синам України» організовано в Подвірївському філіалі










Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...