вівторок, 1 жовтня 2019 р.


Бібліотеко, творчості людської берегине!
Скарбниця знань, духовний оберіг

             Коли у вересні кружля осінній листопад
             І ллється з неба сонячне проміння,
             Вшановуєм бібліотечний хист,
             Бібліотечну мудрість, працю, вміння.

Щороку 30 вересня у гарний вересневий день – День Віри, Надії, Любові, Софії відзначається Всеукраїнський день бібліотек – свято Бібліотеки, свято Читача, свято Книги…
Для бібліотечної родини Кельменеччини  вже стало традицією в цей день збиратися разом зі своїми друзями, шанувальниками, дорогими гостями в читальному залі центральної районної бібліотеки на урочистості з нагоди свого професійного свята. От і цього року всіх об’єднала зустріч у бібліотечній світлиці.
На початку свята було вшановано хвилиною мовчання колег – бібліотекарів, які відійшли у вічність.
Розповіді ведучих Наталії Гергелійник та Світлани Тимчик про професійні надбання бібліотечної системи у 2019 році супроводжувалися переглядом слайд-презентації «Цей дивний світ – бібліотека».
Теплі слова вітань звучали від начальника відділу культури районної державної адміністрації  Наталі Чепурняк, директора РБНТД        Алли Ілаш, директора Кельменецької РЦБС Ольги Твердохліб, колишнього директора бібліотечної системи Ніни Сливки, бухгалтера відділу культури Ірини Карапчієвської.
Музичні вітання подарували колеги з районного будинку  народної творчості та дозвілля Володимир Паламарчук та Микола Ганін.
Знову й знову у своїх виступах і самі бібліотекарі, і ті, хто прийшов їх вітати, підкреслювали, що бібліотеки були й залишаються найціннішими скарбницями знань, ознакою цивілізованості суспільства та його розуміння культури, як багатства нації.
У морі книг усі ми, наче в храмі.
Тож хай святиться цей одвічний храм. 















Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...