вівторок, 15 жовтня 2019 р.



                Бібліотека і молодь: новий час – нові можливості


Серед основних напрямків діяльності бібліотек Кельменецької РЦБС є робота з дітьми та  молоддю.  Бібліотеки є центрами інформаційної культури  юних користувачів, створюють для них зони відпочинку.
Саме цій темі був присвячений день професійного спілкування з фахівцями «Бібліотека, як середовище розвитку творчої і соціальної активності дітей і молоді». Він проводився на базі Бузовицького та Комарівського філіалів.
Завітавши в село Бузовицю, бібліотечні працівники мали змогу побачити оновлену  книгозбірню, якою завідує Шишковська Ольга, фахівець з багаторічним стажем. Завдяки місцевій владі бібліотека нині розміщена у будинку культури, що  значно покращує співпрацю культпрацівників села.
Про це говорить вміло організований літературно-мистецький калейдоскоп «Її величність КНИГА!». Перед присутніми у цікавій формі розгорнулось  справжнє свято любителів книги. Починаючи з дитячої казки та закінчуючи уривками із творів класиків світової літератури юні та поважні читачі бібліотеки вшановували книгу, як джерело вічної мудрості та натхнення, демонструючи при цьому свою творчість та талановитість. Гостям були подаровані буклети «10 причин любити книги», адже книги це нові знання та можливість змінити життя на краще, завдяки  їм у кожного є можливість розвинути себе до недоступних висот. Книги допоможуть відволіктися від проблем, які живуть у голові і показують, що все буде добре.






Завідувач Комарівського філіалу Харченко Леся – молодий успішний фахівець. Вона зустріла колег разом зі своїми юними активними користувачами. Діти розповіли про історію села та бібліотеки, а Леся Вікторівна провела мистецьку подорож книгозбірнею «Бібліотека – острів гармонії та духовних потреб користувачів» та продемонструвала вироби із народознавчої світлиці. Бібліотечні працівники також виявили бажання  відвідати Свято-Успенську церкву, яка збудована у 1675 році, є пам’яткою архітектури  та охороняється законом.
День професійного спілкування добігав кінця, а бібліотечні працівники ділились своїми враженнями і несли із собою нові ідеї та задумали, які запозичили у своїх колег.








Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...