понеділок, 11 листопада 2019 р.

До рідного слова торкаюсь душею

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства
                                                      П. Куліш

Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.
Щороку, 9 листопада – в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови.
Традиційно, до Дня української писемності та мови, в бібліотеках району проводяться святкові заходи.
В центральній районній бібліотеці на юнацькому абонементі відбувся огляд нових надходжень української книги «Читай сучасне – українське», який  знайомить користувачів  з творами різноманітних жанрів сучасних українських письменників.

   Година рідної мови «Ти - наше диво калинове, кохана материнська мово!» проведено в Лукачанському філіалі



     У Бабинському філіалі організовано свято рідної мови: «Українська мова-то великий дар, мовою твоєю створений Кобзар», також провели вікторину, найактивніших учасників нагородили призами.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...