пʼятницю, 31 грудня 2021 р.

 

                             Скриня талантів Василя Кривого


                       

 «Незабутки. А, може, то зовсім не квіти…

 Може, то люди, яких ми не можемо забути…

 Допоки спостигнуть стожари  сокірливої  пам'яті, вони будуть з нами.

 Люди-квіти.

 Незабутки наші…»    

                                                                               В. Кривий

                                                                   

           Ці слова належать нашому земляку Василю Дмитровичу Кривому, письменнику і співаку, педагогу і журналісту, різьб’яру і танцюристу, колишньому редактору газети «Рідне слово» та  справжньому майстру художнього слова чиї праці оцінені преміями імені В’ячеслава Чорновола та Олекси Романця і затверджені високим званням – «Заслужений журналіст України».

           У перший день Нового 2022 року Василь Дмитрович святкував би свої «75». Та ось уже чотири роки як є незабуткою нашою, в інших світах, за обрієм сяє сонечко його душі і серця. Напередодні дня народження журналіста в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки проведено бібліотечний репортаж біля виставки-пам’яті «Скриня талантів Василя Кривого». На виставці представлені його книги «Веселка над Дністром» (2006), «Животоки»  (2006), «Убієнні голодом» (2010), «Козиряни. Народознавчий роман-хроніка про село і його людей» (2016) та різноманітні статті, замітки, публіцистичні нариси, написані рукою справжнього майстра, що друкувалися на сторінках не тільки місцевого, а й обласних та всеукраїнських виданнях.

           Він писав про людей і для людей. Він умів засівати у душі літо посеред зими. Він завжди спішив до людей, ішов їм назустріч зі своїм словом. Тож, шановні користувачі, поспішайте до нашої бібліотеки, щоб перейнятися словом Василя Кривого. Сьогодні він з нами, а ми з ним. Бо залишив нам у спадок  високу  Пам'ять – таку незабутню і живу.

                                                                       



                                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...