вівторок, 14 грудня 2021 р.

                                              Гріх непростимий: Чорнобиль


Щороку – 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які ціною героїчних зусиль і власного життя зуміли зупинити ядерного монстра.


Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики, масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ. Ціною свого життя і здоров’я під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

У читальнму залі Кельменецької центральної бібліотеки оформлено книжкову виставку-реквієм «Гріх непростимий: Чорнобиль», присвячену Дню вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Матеріали про Чорнобильську трагедію дозволяють осмислити катастрофу, розкрити правду про ті події, перейнятися людським болем, людськими стражданнями.

Низько вклоняємось всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати непростиму трагедію.

Дорогі учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС! Прийміть з великою шаною вдячність за ваш самовідданий подвиг і патріотизм. Щиро бажаємо усім вам доброго здоров’я, мирного неба, оптимізму й благополуччя, та сердечно вітаємо з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...