вівторок, 7 грудня 2021 р.

                                                      Хустка – давній символ

української  жіночності

          День української хустки (ДУХ) – неофіційне свято, яке відзначається з 2019 року, щорічно 7 грудня з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій.

       Свято почали відзначати за ініціативи вінничанки, депутатки Вінницької обласної ради, Президентки Міжнародного Клубу Успішних Жінок України Людмили Станіславенко. Ініціативу підтримали громадські діячі, актори та успішні жінки з України та усього світу.

            В цей день в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розквітла дивовижними квітами та веселковими фарбами виставка-експозиція «Хустка – це модно, жіночно і гарно!». А прекрасна половина працівників бібліотеки та дівчата-здобувачі освіти Кельменецького професійного  ліцею зі своїм бібліотекарем Альоною Бабин вбрались в українську хустку, щоб показати красу та багатство національного оберегу. Під час проведення етнографічної розвідки «Хустка – давній символ української жіночності» дівчатка декламували віршовані рядки та розповідали про традиції і звичаї, пов’язані з хустиною, а бібліотекарі під відео «Мамина хустка» демонстрували неймовірно красиві хустки в народному стилі білих, синіх, жовтих, червоних та інших кольорів, які уособлюють любов і свободу, вірність традиціям і патріотизм. У ході заходу було проведено майстер-клас із зав’язування хустки та влаштовано фотосесію.

           Запрошуємо всіх до бібліотеки помилуватись і відчути енергетику української хустки!






 









Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...