пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

 

Доле моя, квітко непривітна…

 

«Найдорожчою темою для мене завжди були і залишаються доброта, самовідданість і милосердя людської душі в найрізноманітніших проявах», – зізнавався Григір Тютюнник, якому 5 грудня виповнилося б 90 років.

У літературу Григір прийшов уже зрілою людиною після серйозних життєвих університетів. Він був неперевершеним оповідачем і співбесідником, свої казки і оповідання читав напам’ять чи в багатолюдних аудиторіях, а чи в тісному колі друзів. Писав лише про те, що добре знав і пережив сам.

«Чудасія», «Климко», «Ласочка», «Степова казка», «Вогник далеко в степу», «Лісова сторожка», «Однокрил», «Три зозулі з поклоном» – ці твори про прекрасний світ і добрих у ньому людей, про цікаві випадки в природі, на які байдужі могли б не звернути уваги. Книги нагадують нам про людські цінності, вчать шанобливого ставлення до минулого і до людей, що живуть поруч з нами.


Завітавши в Кельменецьку дитячу бібліотеку, ви можете з захопленням прочитати дивовижні пригодницькі та казкові оповідання, які не відпустять вас від першого рядка і до останнього, та отримаєте велику насолоду від читання цих книг.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...