пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

                                 Горить свіча: як пам'ять, як сльоза


Пам'ять – це нескінченна книга, в якій записано: і життя людини, і життя країни.

Найтрагічнішою сторінкою історії нашого народу є голодомор 1932-1933 та 1945-1947 рр


Для гідного вшанування закатованих українців та донесення до молодого покоління об’єктивної інформації про трагічні події української історії Кельменецькою центральною бібліотекою 26 листопада протягом дня із здобувачами освіти Кельменецького професійного ліцею (бібліотекар Альона Бабина) 


та учнями 9-А класу Кельменцького ліцею-опорного закладу (класний керівник Наталія Караван) проведено хронометр пам’яті «Горить свіча – як пам'ять, як сльоза».




Молодь віршами і прозою розповідали про жахи голоду, про загибель мільйонів невинних людей, про трагізм, який ховається під словом «голод».

Учасники заходу переглянули відео-реквієм «Злочин проти людства», уривок фільму «Голод – 33» за романом Василя Барки «Жовтий князь» та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

На книжково-ілюстративній виставці «Омита сльозлю історія» представлені документи, в яких одне спільне – це згадка про масове знищення людини людиною, назва котрому Голодомор й пересторога перед тим, щоб він не повторився.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...