середа, 3 листопада 2021 р.

                             103  - річниця Буковинського віча

Історія – це свідок часів,

світило істини, життя та пам'яті,

учителька життя, вісниця старовини…

                           Цицерон

3 листопада 1918 року в Чернівцях відбулося Буковинське народне віче, яке  належить до найважливіших подій в історії українського населення Буковини. Його учасники прийняли доленосне рішення про входження Північної Буковини до складу Західноукраїнської держави й заявили про своє прагнення об’єднатися з  Великою Україною.

Для користувачів Кельменецької центральної бібліотеки підготовлено історичні джерела, документи про листопадові події столітньої давності, які представлені на книжково-ілюстративній виставці «Гроно калини на  скрижалі Буковинського віча»



Нині вітаємо всіх краян з 103-ю річницею Буковинського народного віча. Нехай оце щире прагнення до волі, притаманне українцям у всі часи, і нині додає всім нам сил  у боротьбі за цілісність української держави. Єднаймося заради високої мети і рівняймося на захисників України, пам’ятаймо про події минулого та віримо, що прийдешні роки принесуть нам мир.

               Здоров’я, злагоди і достатку всім  жителям Буковини!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...