пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

                 Скорботний 33-й: запали свою свічу


    Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам'ять жертв голодоморів. Цьогоріч – це 27 листопада. У ХХ столітті українці пережили голодомори тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був Голодомор 1932-1933 років, визнаний геноцидом українського народу, що здійснювався радянською владою. Половина загиблих внаслідок Голодомору – діти та підлітки. Геноцид 1932-1933 років забрав життя орієнтовно 1,5 мільйона дітей віком до 10 років.

   У Кельменецькій дитячій бібліотеці виставка «Україна. ХХ століття. І криваве клеймо – «33» розповідає про історію Голодомору, яку повинні знати не лише в Україні, а й в усьому світі, змушує замислитись про причини та наслідки трагедії українського народу.

      Ми разом згадуємо трагічне минуле задля того, щоб об’єднати людей і посилити наше бажання уникнути повторів такої трагедії на майбутнє. 

Закликаємо всіх 27 листопада о 16 годині запалити свічки у вікнах осель та на пам'ятних місцях у ваших містах і селах, чим вшанувати мільйони вбитих голодом українців.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...