четвер, 15 квітня 2021 р.

                                              Нові, особливі, цікаві

Продовжується поповнення книжкових фондів Кельменецької центральної бібліотеки  завдяки Українському інституту книги. Книги, ми не переплутаємо, оскільки на кожній є спеціальна наліпка, на якій зазначено «Ця книга у бібліотеці завдяки УІК».

Сьогодні знайомимо з книгами мовознавчої тематики, які знайшли своє місце на полицях читального залу КЦБ. Автором даних книг є Тарас Береза «Скажи мені українською»  та «Скажи мені англійською».

Щиро дякуємо Українському  інституту книги за чудові видання для наших  читачів!

Українсько-російський словник правдивої мови «Скажи мені українською» має на меті повернути розуміння величі та краси української мови, а також покращити загальний рівень володіння українською мовою в побуті та діловому спілкуванні. Формат словника наочно показує відмінності між правдивою українською мовою й штучними запозиченнями з іноземної російської.

Словник є черговою авторською спробою наголосити на винятковій важливості вжитку питомих українських слів і висловів на противагу калькованим та запозиченим, головно росіянізмам. Ця нагальна потреба зумовлена тотальним засміченням рідної мови самими ж її носіями.


"Скажи мені англійською" - універсальне  джерело знань для усіх, хто вивчає англійську мову. Двомовна природа цього видання, тематика його лексичного та граматичного наповнення покликана якнайкраще сприяти учням і студентам у підготовці до державної підсумкової атестації (ДПА) та зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), а також складання міжнародних іспитів з англійської мови. Основними перевагами словника є його двомовність, тематичність і навчальний характер. Тематичне розташування матеріалу дасть можливість користувачам зосередити увагу на найнеобхіднішому матеріалі, а навчальний характер словника дозволить поглибити й удосконалити знання окремих розмовних і граматичних тем, словосполучень та словотвору.

 Тож запрошуємо наших користувачів ознайомитися з новинками.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...