пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Онлайн-кінопоказ та дискусія

     16 квітня працівники Кельменецької центральної бібліотеки були учасниками перегляду документального фільму  «Ґабріель повідомляє з чемпіонату світу». Через квартал, у якому живе головний герой Ґабріель, будують залізницю, щоб привезти мільйони вболівальників на чемпіонат світу у Бразилії . Будинки зносять, родини змушені переїжджати, і навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Щоб захистити рідний район, хлопчик стає журналістом та веде відеоблог. Фільм викликає неоднозначні емоції у глядачів,  а саме: безвихідь, тривогу, сум, розчарування, біль, страх перед майбутнім. Мета фільму привернути увагу суспільства до проблеми наркоманії серед дітей та підлітків, яка на жаль сьогодні не вирішується як у Бразилії так і у багатьох країнах світу.

   Історія Ґабріеля теж про “велике будівництво”, яке порушує права громадян. Тож після перегляду фільму, було обговорено ситуацію навколо Каховської ГЕС-2 та каскаду ГЕС на Дністрі. Розглянуто детальніше екологічні ризики та аргументи уряду щодо доцільності побудови. Учасники  спробували вияснити, що робити громадянам, щоб запобігти катастрофам.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...