пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

  Україно, молюся за пам'ять

убієнних за волю синів

Небесна сотня білих журавлів,

Душа яких летить під небесами.

Ніхто із вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам’ять лишиться за вами.                                          Богдан Пісний


20 лютого наша держава вшановує героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності та сьому річницю трагічних подій на Майдані.

Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій, про які раніше не могли й подумати в ХХІ столітті, та сьогодні історія безжальна... Вона назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний початок 2014-го.

Героїв Небесної Сотні віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Майдан обєднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу. Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.

Віддаючи данину пам’яті героям Небесної Сотні в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки організовано книжково-ілюстративну виставку «Україна незборима: герої буремного часу» та продемонстровано віртуально-героїчний альманах «Україно, молюся за пам’ять, убієнних за волю синів», в якому передано всю трагічність пережитих  подій.

      В бібліотеках філіалах розгорнуто книжково-ілюстративні виставки:

«Небесна сотня! То найвищий гарт, то символ правди, совісті, свободи»                                                                                              - с. Подвірївка 

«Небесна Сотня - то вогонь сердець» - с. Бабин

«Слава Україні! Героям Слава!» - с. Бурдюг


    Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

  Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...