середа, 17 лютого 2021 р.

 

                              Поділись своїм добром

 

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити, -

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у Світ добро творити

 



Залишатися добрим – це не слабкість, це велика сила, яка допомагає вижити, залишитися людиною і зберегти в собі найкращі і потрібні якості характеру. Відомий американський письменник Марк Твен казав: «Доброта – це те, що  може почути глухий і побачити сліпий».

Саме сьогодні, 17 лютого, Міжнародний день спонтанного прояву доброти, метою якого є відродження в людей найкращих і позитивних якостей душі

          


       Святкувати цей день саме 17 лютого запропонували в місті Токіо в 1998 році представники-ініціатори «руху доброти» від різних країн. Девіз свята: доброта це – якість, прояв якої ніколи не буває зайвим. В цей день треба озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків. Людська порядність,  доброта не має меж. Ми маємо  бути милосердними не тільки до людей, а й до всього, що нас оточує: тварин, рослин, пташок. 
                                                                 

       Кажуть, що людина щаслива, коли не тільки отримує, а й віддає. Це і є сенс свята – навчитися безкорисливо, без всякої вигоди робити добрі справи та отримувати від цього задоволення.

      За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитини ангела-охоронця. Уві сні ангел цілує дитя тричі: в чоло – аби воно зростало розумним, в личко – щоб було красивим і у серце – аби мало здоров’я, і щоб любов та доброта вселилися в його тіло, серце і душу.

      А щоб добро змогло поселитися у наших серцях, ми повинні його туди впустити. Бо коли наші серця будуть зачинені на глухі замки, доброта ніколи  туди не проникне. Тож будемо від сьогодні вчитися дарувати добро один одному та всім людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...