середу, 12 серпня 2020 р.



       Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають світ і себе в цьому світі.

Літні читання сприяють створенню комфортного бібліотечного  середовища, популяризації нових книг, проведенню цікавих заходів, творчих конкурсів, Інтернет-спілкуванню. Якщо протягом навчального року у школярів переважає “ділове читання”, то влітку весь свій вільний час діти можуть присвятити читанню і улюбленим захопленням.                                                  Всі люблять казати, що усіх книжок на світі не прочитаєш. Але цього і не треба. Можна читати лише те, що подобається, і те що корисно. Книга розвиває уяву, збагачує внутрішній світ та дає можливість зазирнути у невідоме.

  До Кельменецької районної дитячої бібліотеки надійшли нові цікаві книги, тож запрошуємо юних користувачів до читання. Пропонуємо деякі з них:

 

Лисичка йде до бібліотеки

Лоренц Паулі і Катрін Шерер

Лоренц Паулі і Катрін Шерер у книзі «Лисичка йде до бібліотеки» розповіли історію про те, як звичайна лисичка випадково потрапила до надзвичайного світу знань. Як це їй вдалося? Вона просто заскочила до бібліотеки. Мерщій за нею! Адже це так цікаво!.. Ця книжка – чудова нагода розпочати розмову з дитиною про бібліотеку, можливо напередодні перших її відвідин. Історія про Лисичку, Мишку і ще Курочку – доволі проста. Але свою роль історія виконує: знайомить юних читачів із таким чарівним місцем, де зібрано багато книг, де все навколо пахне папером і людьми, де “нікого не можна турбувати” і порушувати порядок, де “нічого не може бути твоїм”. Авжеж, бібліотека часто асоціюється із місцем, де панує безліч суворих заборон. Але в цій історії на цьому не акцентується. Бо ж головне, що “тут можна читати книжки”!

Джуді Муді – детектив

 Мак-Доналд Меґан

 Зустрічайте Джуді Муді, супернишпорку! Спеціалізується на розшуку зниклих тварин, вистежуванні підозрюваних, розпитуванні свідків, зламуванні шифрів і пої­данні печива! У цій книжці Джуді Друді, тобто Муді, найкраща на весь світ розгадувачка таємниць, вирішує серйозно взятися за пошуки зниклого цуценяти і продовжити справу її улюбленого детектива Ненсі Дрю. Тож пригоди непосидючої Джуді, її брата Стінка, а також друзів Рокі і Френка тривають.

 А наприкінці книжки на тебе чекає бонусна історія від Меґан МакДоналд — «Джуді Муді і таємниця зниклого персня»!

 

Сонце і Місяць, Сніг і Лід 

Джордж Джесіка Дей

Наймолодша з дев’яти дітей дроворуба не має імені. Дівчина живе з родиною на далекій Півночі, де панує вічна зима, у чому нібито винні тролі. Якось вона рятує чарівного оленя, і за це він дарує дівчині ім’я та здатність розуміти мову тварин. Одного дня до дроворубової хатини приходить величезний білий ведмідь-­ізбйорн і пропонує угоду: якщо дівчина житиме з ним у палаці один рік та один день, він подарує її сім’ї багатство.

Яку таємницю приховує ізбйорн і чи вдасться дівчині її розгадати — читайте у захопливому романі американської письменниці, авторки бестселерів для дітей за версією The New York Times Джесіки Дей Джордж «Сонце і Місяць, Сніг і Лід».

 


"Детективи в Артеку"

Бачинський Андрій

 «Детективи в Артеку» - історія про чотирьох героїв - Оленку, Антона, Сашка і Сергія, які під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ­випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?..

 

Марічка і Червоний Король. Останній перелесник 

    Рибалко (Товстенко) Марина

 Хто такий Перелесник? Могутній Король чи бентежна істота, яка шукає свого місця у світі? Навіщо йому Марічка? Він викрав її вночі і просить допомоги у подоланні екологічного лиха. Незабаром Марічка зрозуміє, що словам Перелесника не можна вірити, і вирушить у дорогу. Андрій – звичайний хлопець-школяр. Принаймні він сам так вважає. Однак випадкова зустріч із Марічкою змінить його життя і відкриє неймовірну таємницю.

 

101 далматинець

Сміт Доді

 У пана та пані Любеньких живе пара чудових собак-далматинців — Понґо й Леді. Господарі надзвичайно їх люблять і не можуть натішитися п’ятнадцятьма цуценятами, які народжуються невдовзі. Проте у затишному будиночку Любеньких ніхто й не підозрює, яка небезпека чигає на маленьких далматинців…

 


Марта з вулиці Святого Миколая

Матіяш Дзвінка


Повість Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая» адресована підліткам. Це історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…





   Протягом літнього періоду  в бібліотеці ви зможете  гарно відпочити відправитися в захоплюючу подорож  по  сторінках улюблених книг, прочитати яскраві  дитячі журнали та газети, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет,  пограти в пізнавальні ігри, виготовляти іграшки, малювати   тощо.   При бібліотеці працює «Книжкова лікарня», де ви зможете допомогти  ремонтувати пошкоджені книжки та журнали.


               

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...