понеділок, 17 серпня 2020 р.


          Кузьма Скрябін: він поруч, він у серці

          Легендарний український співак, фронтмен гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко сьогодні міг би відзначати свій 52-й день народження. Життя артиста у 2015 році перервала трагічна ДТП, таємничі подробиці якої спливають по сьогодні. 

        Андрій Кузьменко народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Його мама була вчителем музики, а тато інженером. 

           Кузьма з дитинства цікавився музикою, закінчив музичну школу по класу фортепіано і навіть створив свій панк-гурт, який виступав на шкільних дискотеках. 
       Кузьма Скрябін у молодості навчався на стоматолога, але ця професія здалася йому нудною, і Кузьма вирішив пов'язати своє життя з музикою. У 1989 році з'явився гурт "Скрябін".
          У 1994 році Кузьменко одружився з художницею Світланою Бабійчук. У 1997-му у пари народилася дочка, яку назвали Марія-Барбара - на честь улюбленої актриси Кузьми Барбари Брильської.


         Крім музики, Андрій Кузьменко багато подорожував і займався спортом. Він навіть став майстром спорту з біатлону. Приблизно з 2003 року Кузьменко працює як ведучий програми "Шанс" разом зі співачкою Наталею Могилевською. 
      У 2006 році Кузьменко проявляє себе як талановитий письменник після видання його власної книги-автобіографії «Я, Побєда і Берлін». Вона мала шалену популярність, кілька разів перевидавалася. У 2009 році створив групу "Пающіє труси", допоміг здобути популярність гурту "Дзідзьо". У тому ж році був членом журі літературної премії "Книга року Бі-Бі-Сі". У 2014 році допомагав військовим в зоні АТО на сході України.
     Загинув Кузьма 2 лютого 2015 року в результаті зіткнення його авто з молоковозом недалеко від Кривого Рогу. 
          Серед молоді багато прихильників творчості Кузьми Скрябіна, тож шановні користувачі, запрошуємо вас відвідати юнацький абонемент районної бібліотеки та познайомитись з книгами автора.

                                                             Я, ”Побєда” і Берлін 
       Ця книжка — літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера групи «Скрябін». До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, "Побєда" і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини. Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людиноненависництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад…


                                                              Я, Паштет і Армія 
      Ця книжка — виключно чоловіча п'єса з використанням характерної військової риторики, написана відомим українським співаком Андрієм Кузьменком (Кузьми). Книга «Я, Паштєт і Армія» — розповідь про армійського друга Кузьми Паштєта (Сергія Павлова), який потрапив в армію через проблеми з деканом в університеті, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга проникнута армійськими буднями та гумором, який піднімає настрій кожному.

           
                                                                                    Я, Шонік і Шпіцберген
           У повісті «Я, Шонік і Шпіцберген», а також у піснях 2006 – 2014 років, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

                                                                        Проза 

     До цього видання включено усі прозові твори Кузьми Скрябіна, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором письменницький талант.

                                                                     Проза. Поезія 
      У цьому виданні під однією обкладинкою зібрано увесь творчий доробок Кузьми — як прозові його твори («Я, «Побєда»  і Берлін» , «Я, Паштєт і Армія», «Я, Шонік і Шпіцберген»), так і поетичні — тексти пісень. У них Кузьма Скрябін постає, з одного боку, оригінальним прозаїком з іскрометним почуттям гумору, а з іншого — глибоким ліриком, що відчуває найтонші порухи душі.

                                                 10 найкращих пісень Кузьми Скрябіна


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...