середа, 5 червня 2024 р.

 

        Екологія – дзвони сьогодення

 


5 червня відзначаємо Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і святкується в більш ніж 100 країнах світу. Саме сьогодні усі намагаються привернути увагу світової спільноти до проблем довкілля,  насамперед в Україні, через російську воєнну агресію. Адже війна нещадно руйнує навколишнє природнє середовище. Страждають повітря, вода, земля, рослини і тварини. Збитки, завдані екологічній системі України, становлять сотні мільярдів гривень.

Готуючись до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, у читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки була оформлена виставка-імпульс «Земля благає допомоги», де представлена література, присвячена природі та її охороні. А під час проведення екологічного роздуму «Екологія – дзвони сьогодення», користувачі не тільки знайомились з книгами на виставці, а й ділилися роздумами, як покращити стан довкілля. Кожен для себе знайшов шлях, як допомогти природі: хтось прибере сміття у своєму дворі, хтось висадить дерево, а дехто просто не залишить слідів свого перебування у лісі, полі, біля річки. Лише разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...