пʼятниця, 28 червня 2024 р.

 

                        «Душа народу в килимі цвіте»

       З метою збереження традицій килимарства 27 червня 2024 року в центрі Дністровського району – Кельменцях, проведено сьомий регіональний фестиваль народного мистецтва «Душа народу в килимі цвіте» та відзначено 28-річницю прийняття Конституції України – Основного Закону нашої держави. В  цей день, гостей та жителів громади радо зустрічав Бібліотечний узвіз, який підготували бібліотечні працівники. До уваги  поціновувачів мистецтва була представлена розгорнута виставка – локація «Душа народу в килимі цвіте» наповнена книгами та ілюстративними матеріалами про багате та різноманітне українське декоративно-прикладне мистецтво. Відвідувачі перегортаючи сторінки книг мали можливість побачити світ очима митців та привнесли в свої душі ще трішки краси, адже саме краса врятує світ.

        Привертала увагу присутніх і виставка – роздум «Конституція України у часі, джерелах і постатях» документи якої відображають найважливіші шляхи конституційного процесу, захист прав і свобод людини.

         Відкритим простором для дітей став дитячий майданчик, де можна було погратися іграшками, почитати книги та розмалювати улюблених героїв.  

         Пам'ятаймо і шануймо традиції своїх славних предків. Хай вони зберігаються та передаються від покоління до покоління.






















Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...