пʼятниця, 14 січня 2022 р.

                Щасливий дар творити для дітей

       Євген Гуцало – письменник надзвичайно багатогранного й самобутнього таланту, дивовижної працездатності, він перебував у розпалі своїх творчих сил і ще зробив би дуже багато, якби доля виявилася щедрішою до нього. 14 січня йому виповнилося б 85 років.

      Проза - справжня криниця мудрості. Багато хто з письменників починає свій творчий шлях із оповідань. На рахунку Є. Гуцала їх близько двохсот. Герої його оповідань – діти, котрі відкривають для себе красу навколишнього світу, пізнають дивовижне багатство рідної природи й водночас вчаться захищати її.

     Вірші Є. Гуцала як і весь його творчий доробок, надзвичайно майстерні, в них йому вдається надзвичайно колоритно зобразити пейзаж разом з настроєм людини.                  Він був серед тих, що обрали слово. Правдиве, болюче, підсвідоме.

Якщо хочете почитати хорошу пейзажну чи патріотичну лірику, познайомитися з різними типами характерів людей, завітайте в Кельменецьку дитячу бібліотеку і сміливо беріть до рук книги Євгена Гуцала, вони захоплять вас уже з перших сторінок.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...