вівторок, 22 червня 2021 р.

                           БІБЛІОТЕКА – СВІДОК І ТВОРЕЦЬ ІСТОРІЇ КРАЮ

Бібліотеки Кельменеччини завжди були і залишаються осередками сприяння розвитку туризму і збереження культурних цінностей. У рамках поширення краєзнавчих знань серед жителів громад та користувачів книгозбірень було проведено майстерню професійного досвіду «Сільська бібліотека як краєзнавчо-просвітницький центр з відродження традицій краю».

Бібліотечні працівники завітали до колег мальовничих сіл Бабин та Іванівці, які завжди славились прекрасними туристичні місцями та творчими людьми.

Із туристичною самобутністю Бабинської громади присутніх ознайомив Віктор Григорошенко, староста Бабинського старостинського округу. Краєзнавчою скарбницею краю є музей всесвітньо відомої землячки, оперної діви Лідії Липковської, екскурсію по якому цікаво та захоплююче провела громадський директор – Валентина Єренчук, завідувач Бабинського філіалу бібліотеки. А далі відбулось покладання квітів до пам’ятника співачки, фото на пам'ять та невеличкий екскурс селом, в якому живуть справні господарі, які люблять і цінують свій рідний край і його історію.




    Від щирого серця і душі гостей вітали і у Івановецькій громаді. Бібліотека села вразила присутніх своїми неординарними та захоплюючими виставками, краєзнавчими доробками, різноманітними роботами талановитих майстрів. 

«Розквітай у творчості душа» – саме так називалась мистецька зустріч з Івановецьким художником, справжнім Майстром Краси, Дмитром Бескупським. У кожен свій витвір він вкладає душу, своє бачення світу, свою палітру, свій творчий пошук. Його картини, які він щедро подарував бібліотеці,  милують око користувачів.  Але не дарма говориться, що талановита людина – талановита в усьому. І присутні із захопленням дізнались, що пан Дмитро віднедавна професійно займається вирощуванням квітів, особливо йому подобаються іриси та тюльпани. Спілкування було цікавим і пізнавальним, адже гість навіть відкрив деякі секрети з догляду за квітами. Бібліотекарі подякували гостю за цікаві розповіді та побажали йому здоров’я і натхнення у всіх його справах.



При підведенні підсумків майстерні професійного досвіду директор Кельменецької публічної бібліотеки Ольга Твердохліб звернула увагу на те, що вивчення історії рідного краю, популяризація традицій та культурних цінностей має і надалі залишатись одним із пріоритетних  завдань наших бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...