вівторок, 1 червня 2021 р.

 

Закон захищає…

        Щороку 1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Саме в цей день з метою профілактики насильства серед неповнолітніх за сприяння Кельменецького місцевого центру з надання БВПД  у приміщенні БНТД за участі викладачів та учнів професійного ліцею відбулася зустріч на тему «Права та обов’язки». На заході представники місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, селищного центру соціальний служб, районного  сектору  філії державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області відверто поспілкувалися з учнями про насильство в суспільстві, в сімї, в дитячому та молодіжному оточенні. Під час тренінгових вправ молодь обговорювала різні прояви булінгу та шляхи вирішення таких проблем.

        Кельменецька центральна бібліотека презентувала книжково-ілюстративну виставку  «Закон захищає…» , на якій були представлені видання із фонду бібліотеки. Це документи про права, свободи  та обов’язки людини і  громадянина. А пізнавальні листівки, буклети інформували  про ознаки булінгу, його види, дії людини, якщо вона стала свідком булінгу або жертвою.

         В ході заходу працівниками відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка було продемонстровано  фільм   «Чемпіонка».

          Зустріч була не тільки цікавою, а й  корисною, адже змусила учнів задуматися над власною  поведінкою  та поведінкою  однолітків  у суспільстві.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...