пʼятниця, 4 червня 2021 р.

                                           Не руйнуй гармонії земної


А чи знаєте ви, що Генеральна Асамблея ООН в грудні 1972 року проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища? Головна мета – привернути увагу суспільства до екологічних проблем людства, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної мети.

Лісові пожежі в різних куточках нашої планети, урагани, екстремальні температури, навала сарани, а тепер і глобальна пандемія – демонструють взаємозалежність людини і природи, в якій вона існує. Природа посилає нам сигнал.

Найбільшої шкоди завдається навколишньому середовищу людиною через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, байдужості до майбутнього нашої планети.

Саме для поглиблення екологічних знань підростаючого покоління бібліотекарі Кельменецької дитячої бібліотеки спільно з учнями 5-г класу Кельменецького ліцею-опорного закладу (класний керівник Марина Власова) провели екологічну медіа-подорож «НЕ руйнуй гармонії земної». Захід був приурочений  Всесвітньому дню навколишнього середовища, на якому бібліотекарі розповіли про екологічні проблеми Землі і, зокрема, рідного краю. Діти переглянули книги, представлені на книжковій виставці «Земля благає порятунку», та відео ролик «Крик Землі».



Ми всі живемо на одній планеті. Кожен для себе повинен знайти шляхи покращення довкілля. Але разом ми зробимо навколишнє природне середовище кращим і не будемо забувати про його охорону та збереження.        


               

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...