пʼятниця, 4 червня 2021 р.

                       Люби природу не для себе, люби для неї


«Ми всі несемося вдалину на одній і тій

же планеті – ми екіпаж одного корабля»

Антуан де Сент-Екзюпері




Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Для підвищення екологічної культури та акцентування уваги на проблемах навколишнього середовища Кельменецькою центральною бібліотекою для користувачів Інтернет-центру було проведено екологічний роздум «Люби природу не для себе, люби для неї». Присутні на заході взяли активну участь у обговоренні таких питань як: «Вплив навколишнього середовища на здоров’я людини. Які наслідки?»; «Чи зможемо ми зробити природу ідеальною, не приборкуючи її до себе і для себе?»; «Як зберегти нам живу силу землі і її вічну родючість?» та інші.

Учасники дійшли висновку що кожен із нас – це часточка всього живого на Землі, і саме від нас залежить, яку природу ми передамо у спадок своїм нащадкам.

В читальному залі бібліотеки організовано постійно діючу книжково-ілюстративну виставку «Наша планета – долоня відкрита». На виставці презентовано видання про досить різноманітний і цікавий рослинний та тваринний світ, а також про причини екологічних негараздів в Україні і можливості їх подолання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...