вівторок, 15 червня 2021 р.

                               


Височінь білого птаха



          15 червня народився наш славний краянин Іван Миколайчук (1941-1987) – український кіноактор, сценарист, режисер, талановита Людина. Його називали душею поетичного кіно, аристократом духу, блискучим самородком. Доля послала йому 34 ролі у фільмах, більшість із яких увійшли до золотої колекції українського кіно.

Щороку, вшановуючи пам'ять митця, Кельменецька центральна бібліотека організовує перегляди фільмів за його участю. Цьогоріч з нагоди 80-річчя від дня народження Івана Миколайчука було проведено мультимедійно-мистецьку візію «Височінь білого птаха».

Завітавши на захід, кіномани мали  чудову можливість переглянути відеофільм про геніального актора «Легенда українського кіно: зіркова історія І. Миколайчука» та кіношедевр «Білий птах з чорною ознакою» , в якому блискуче зіграна Миколайчуком головна роль закарбувалася назавжди в пам’яті глядачів.

В читальному залі було оформлено виставку-персоналію «Народжений Україною». У документах представлених на виставці незабутній митець оживає у світлинах, спогадах друзів, колег і соратників, а також рядках написаних самим Іваном.


Скільки б років не пройшло, а Іван Миколайчук назавжди залишиться нашою національною гордістю, отим білим птахом, високий політ якого вічно буде кликати за собою нові покоління українських талантів.

Шануємо. Памятаємо…


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...