пʼятниця, 26 березня 2021 р.


       Вічний вогонь людської пам’яті

               


         Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Сімдесят сім років тому, у березневі дні під час Другої Світової війни буковинські землі були звільнені від нацистських окупантів. Смертю хоробрих, визволяючи Сокирянщину, Кельменеччину та Хотинщину, загинули найкращі Сини України. Свято шанують пам'ять про них жителі району.

Вшановуючи цю дату, у читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто виставку-спогад «Це нашої історії рядки». На виставці широко представлені документи про визволення Буковини та Кельменеччини від нацистських окупантів, серед яких книги, спогади учасників бойових дій, надруковані на сторінках краєзнавчих періодичних видань, карта визволення сіл району, фотографії Братської могили, пам'ятника вічної слави воїнам-визволителям Кельменецького району, який височить на найвищому місці у селищі – «Червоній могилі», меморіальних пам'ятників воїнам-землякам. Документи засвідчують мужність і відвагу, подвиг і нескореність духу героїв війни, усіх тих, хто боровся і поліг за визволення нашого краю, пережив окупацію, самовідданою працею у тилу наближав розгром ворога, допомагав піднімати з руїн та відроджував рідний край.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...