пʼятниця, 26 березня 2021 р.

  

Театр особливий і прекрасний світ. У ньому все надзвичайне: актори, декорації, на сцені літературний твір оживає у сценічних образах.  Театр вчить бачити прекрасне в житті та людях.


Щорічно 27 березня світ відзначає Міжнародний день театру.

Ініціатива святкування Всесвітнього дня театру належала Міжнародному інституту театру з 1961 року. До відзначення такого дня приклав зусилля Жан Кокто, театральний діяч і актор з Франції, котрий оголосив сповіщення про таку урочистість 1962 року.

Перші театри з’явились в Греції, згодом в Китаї, Індії, а в X столітті з’являються зачатки Європейського театру. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах.   

Слово «театр» походить від грецького «theatron», і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Вітаємо шанувальників і справжніх цінителів театрального мистецтва з весняним святом і бажаємо, щоб театральне мистецтво завжди могло внести свій внесок у розвиток індивідуальності людини. Нехай драми і комедії зі сцени допомагають щиро відчувати і сміятися, порівнювати добро і зло. Нехай театральна сцена дивує всіх і хвилює уяву, зачіпаючи струни душі, занурюючи в світ дивовижного і незвичайного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...