пʼятниця, 19 березня 2021 р.

 

Люби поезію, ходи до неї в гості,

хоч  раз на рік – послухай, чи жива!

Щороку 21 березня світ відзначає  Всесвітній день поезії.

Поезія – це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження всього надзвичайного в житті.

Україна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Тараса Шевченка, сильна жіноча поезія Лесі Українки, могутнє слово Івана Франка, а також поетів кінця ХХ століття та поетів-сучасників. Серед них найяскравіша, незбагненна і неповторна в своїй геніальності Ліна Костенко. 

Бібліотечні працівники Кельменецької центральної бібліотеки запросили всіх шанувальників поетичного слова в скарбницю, ім’я якій «Поезія», та продекламували віршований твір «Життя іде і все без коректрур» Берегині духовності – Ліни Костенко.

Вірш змушує замислитись кожного з нас над такими не простими речами: Яким шляхом піти? Яке рішення прийняти? Як знайти своє місце у житті?

Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини, земля наша багата талантами. Свідченням цього є поетичні збірки, які були представлені в читальному залі на книжково-ілюстративній виставці «Поезія – це музика душі». Пам’ятаймо, що «поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». 

У Всесвітній день поезії вітаємо всіх майстрів поетичного слова, любителів поезії. Бажаємо сповнення творчих задумів та мрій. Хай ваше слово буде завжди потрібним, лікує душу і приносить кожному читачу задоволення, а відтак – буде вічним. 

Хай живе вічна і прекрасна Поезія! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...