вівторок, 9 березня 2021 р.

                           Вдивляється Тарас в душу України

            На початку весняної пори ми вшановуємо, світоча українського народу Тараса Григоровича Шевченка. 9 березня минає 207-а річниця від його дня народження, а 10 березня – 160-і роковини смерті.

Ці дві дати – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемливої синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення.

Задля вшанування пам’яті Великого Кобзаря, цієї насправді геніальної  постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто книжково-ілюстративні  виставки «Тарас Шевченко – символ України» та «Мистецька спадщина Шевченка». А також презентовано літературну інформину «Вдивляється Тарас в душу України», що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.

Книжково-ілюстративні виставки були представлені бібліотеками сіл:

«Хто Шевченка прочитав, той багатщим серцем став» - с. Бабин

«Шевченкове слово сяє у віках» - с. Зелена

Відеоролик «Садок вишневий коло хати» - с. Оселівка



 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...