середа, 24 березня 2021 р.

                Дарунки від "Українського інституту книги"

Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Кельменецька центральна бібліотека отримала від «Українського інституту книги» за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек.

Запрошуємо відвідати читальний зал нашої бібліотеки та ознайомитися з книгою Марії Матіос «Букова земля».

Довгоочікуваний новий роман провідної української письменниці Марії Матіос «Букова земля» — це пронизлива, глибока і зухвала сага завдовжки у 225 років, пропущена через перехресні історії п’яти родин різного суспільного рівня і статусу, а також історичних персонажів, так чи інакше пов’язаних з Буковиною. Землероби, скотарі, воїни, посли і міністри постають повноправними творцями не лише приватної, а й загальноєвропейської історії. Недаремно авторка означила жанр свого твору як роман-панорама. Географія його подій простягається від крихітного буковинського хутора Сірук — до Відня, Берліна, Бухареста, Москви і Берна. А обрамленням цього класичного роману виступає особливий сюжет зі Станиці Луганської літа 2014 року. І як завжди у книжках Марії Матіос, окремим персонажем є мова з її неповторною лексичною розкішшю і гуцульським чаром.

Відгуки читачів про книгу Марії Матіос «Букова земля»

Надія Мороз, заслужений працівник освіти України:

Прочитала я цю велику книгу із великим захопленням. Це книга про історичні події, пов’язані з Буковиною протягом 225 років. З якою любов’ю описує автор пейзажі карпатських гір – Божого творіння. З Божої волі Земля Буків почала наповнюватись різними і всякими умільцями, названо понад 160 професій. І в кожного була своя історія життя і смерті. Історія Буковини пропущена через історії конкретних п’ятьох родин: Берегівчуків, Васильків, Вівчарів, Піддубних, Вагнерів різного суспільного рівня. Історичні персонажі, пов’язані з Буковиною, увійшли в історію людства. Читаєш і відчуваєш як землероби, скотарі, воїни, посли і міністри, творили історію.

Читається книга дуже легко із захопленням. Бо тут про все: і визвольну боротьбу за незалежність, про кохання та зраду, про героїчний Гуцульський батальйон, про бережливість родинного дерева, гуцульських традицій. Важкі, але й гарні часи були. Як сильно потрібно вивчити історію, щоб так уміло поєднати минуле із сьогоденням.

Цю книгу потрібно прочитати кожному буковинцю, кожній інтелегентній людині і не тільки.

 Тетяна Мусензова, домогосподарка:

«Букова земля» — це ода рідній землі, яку треба дуже любити, щоб так про неї написати. Мої улюблені розділи — саме ті, де авторка найдетальніше описує буковинський побут, звичаї, одяг і стосунки між людьми. «Букова земля» — монументальна, повчальна, пізнавальна книжка. І до краю людяна.




#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК

#Марія_Матіос  #Букова_земля


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...