пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

 

Свобода  в кожному серці


Є дати, які інакше й не назвеш, як пам’ятними в долі України. Саме таким є 21 листопада, день, який воскрешає в пам’яті наших громадян події Помаранчевої революції 2004 року і Революції гідності 2013 року.

І в часи Помаранчевої революції, і під час Революції  Гідності народ обрав справжню свободу – навіть те, що другий здвиг був позначений і кров’ю, й жертвами, не зупинило українців у їхньому європейському виборі. Тому це ще й день пам’яті про героїв Небесної сотні й тих відчайдушних звитяжців, котрі нині гинуть, виборюючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, захищаючи східні кордони від ворога. Це й нагадування кожному з нас про необхідність внутрішньої свободи й гідності, як запоруки істинного визволення.

До цієї знаменної дати в читальному залі Кельменецької центральної районної бібліотеки експоновано книжково-ілюстративні виставки «Майдан – дорога до свободи» та «Героїчна і трагічна сучасність». Документи, представлені на виставках, ілюструють революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.



До Дня Гідності та Свободи  бібліотеками району 

були експоновані книжково-ілюстративні виставки:

«Україна гідна свободи» - с. Дністрівка

«Україна - територія Гідності та Свободи» -с. Лукачани

«За гідність і свободу» - с. Подвірївка


 «Країна Нескорених» - с. Бузовиця

«Україна – територія гідності та свободи» - с. Комарів

«Революція гідності: ціна свободи» - с. Іванівці


«За волю у вічність» - с. Перківці

«Україна. Свобода. Гідність.» - с. Росошани


«Держава наша є і вічно буде!» - с. Бабин

Пам’ятаймо Кобзаревий наказ: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає».

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у кожній  домівці та не згасає віра в щасливе майбутнє.

«Майдан Гідності - нескорені герої» - с. Оселівка


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...