пʼятниця, 6 листопада 2020 р.

 


День виноградаря і винороба України — державне професійне свято, започатковане 2020 року, яке відзначатимуть щорічно у другу неділю листопада.


 Винороб — це фахівець в області виноробства, який здійснює організацію виробництва вин і контроль дотримання встановлених технологічних режимів на кожному етапі виробничого процесу.

 

Виноградар — це професіонал з вирощування різних сортів столового і промислового винограду.

Зазвичай, такий фахівець робить повний комплекс робіт, спрямованих на збільшення врожайності і поліпшення товарних якостей винограду. Зрозуміло, що для здійснення цих цілей більшу частину часу виноградар проводить, працюючи в полі: висаджуючи, обробляючи і збираючи врожай цієї солодкої ягоди.


Професія виноградаря — це покликання. Це й не дивно, адже для того щоб отримати гарний врожай, потрібно, в першу чергу, любити свою справу, а вже після вчитися всім необхідним для догляду за виноградом операціям.

Відомо, що спеціальність виноградаря входить у ТОП-20 найбільш затребуваних у нашій країні.

Для любителів вирощування винограду Кельменецька центральна районна бібліотека пропонує ознайомитись з цікавими книгами. Гарних врожаїв.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...