пʼятницю, 27 березня 2020 р.

            Дмитро Гнатюк – лицар             українського співу

 
Сучасну українську культуру, оперне мистецтво і національну естрадну музику неможливо уявити без Народного артиста України, режисера, педагога, громадського та політичного діяча Дмитра Михайловича Гнатюка, 95-річчя якого відзначає вся наша країна 28 березня.
Завдяки його патріотизму, принциповості, розумінню значення культури для збереження української нації та талановитому виконанню музичних творів національних геніїв українська класика ставала популярною, а композиції сучасників здобували любов мільйонів людей в Україні та поза її межами.
Голос Дмитра Гнатюка люблять у кожній українській оселі. Пісні в його виконанні вже стали народними.
З життєвим та творчим шляхом видатного буковинця користувачі Кельменецької РЦБС можуть ознайомитись завдяки книзі відомого українського письменника Василя Фольварочного «На висотах орлиного лету».



У романі-хроніці простежується формування в глибоко віруючій хліборобській сім’ї унікальної особистості, легендарного співака, Героя України – Дмитра Гнатюка, чий голос зачаровував слухачів усіх континентів світу.
У взаєминах з родиною, колегами, композиторами і письменниками, державними діячами і загалом прихильникам співак постає, як великий патріот України, що слідує заповіту батьків – творити добро на землі. У книзі вміщено спогади, сповіді та роздуми митця-громадянина, а також захоплюючі розповіді колег та друзів про нього у дзеркалі часу.




З нагоди  95-річчя з дня народження Дмитра Гнатюка в Бабинському філіалі було  розгорнуто книжково-ілюстративну виставку  «Їх імена - окраса краю».


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...