вівторок, 18 лютого 2020 р.

Ти вічний бій Афганістан.
Ти наш неспокій

15 лютого з року в рік схиляються знамена над полеглими в Афганістані. У цей день 31 рік тому, коли останній радянський солдат залишив афганську землю, закінчилась жорстока десятилітня війна, або, як офіційно її називали, військово-політична спецоперація. В цей день прийнято вшановувати тих бійців, які виконували свій інтернаціональний обов’язок, воювали і загинули на чужині.
Напередодні цієї пам’ятної дати Кельменецькою центральною районною бібліотекою  для молоді було проведено годину бойової слави «Ти вічний біль Афганістан». Бібліотекарі Наталія Яковинчик та Демид Дєдов розповідали підростаючому поколінню про страшні події афганської війни, зачитували уривки з листів воїнів-афганців про героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку. Учениці 11 – Б класу Кельменецького ліцею-опорного закладу Анастасія Адащук та Вікторія Варварюк декламували вірші, рядки яких обпалені вогнем війни, кров’ю солдатів і сльозами матерів.
На книжково-ілюстративній виставці «Афганістан: подвиг, пам’ять, життя» були представлені хвилюючі матеріали: документи, спогади, художні твори про трагічну сторінку історії – події в Афганістані 1979-1989 років, фотографії наших земляків-учасників бойових дій в Афганістані та портрет їхнього загиблого побратима з с. Зелена Сергія Нікули.
Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам’ять тих воїнів-афганців, хто не повернувся з тієї жорстокої війни, хто пішов з життя від незагойних ран, назавжди увійшовши у безсмертя. 
Вовчинецьким філіалом спільно з учнями  місцевого НВК проведено годину памяті «Афганістан: героїзм крізь біль і сум». Після заходу голова сільської ради привітала афганців на дому.

 «Війна у пам'яті – біль у серці» таку назву мала година спомин, яку було організовано в Лукачанському філіалі
Година пам’яті «Одвічний біль Афганістану» відбулась у Івановецькім філіалі

Годину – спогад  «Мій вічний біль – Афганістан» проведено в Лівинецькому філіалі, на яку було запрошено лівинчан учасників бойових дій в Афганістані.







Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...