вівторок, 11 лютого 2020 р.

Новини бібліотечного життя


                             НАШ ЗЕМЛЯК –  ПОЕТ СЕМЕН ПРОДАН
                                                                  
           

 Семен Васильович Продан народився 7 лютого 1934 року в селі Оселівка Кельменецького району Чернівецької області. Закінчив педагогічне училище та філологічний факультет Чернівецького державного університету. Тривалий час працював учителем української мови та літератури в Глибоцькій середній школі № 1.
Першу збірку «Стежина» присвятив своїм батькам. Його улюблена форма – мініатюра.
Жив і працював у селищі Глибока, але ніколи не забував свого села, свою рідню. Про це свідчать його вірші «Оселівка», «Серце матері», «Скорботна мати».
Друга збірка «На крилах волі» вийшла у 2002 році. Згодом друкувався в газетах «Молодий буковинець», «Радянська освіта», в журналі «Ранок», у колективних збірках «Молодий день», «Ранковий клич». Переможець двох поетичних конкурсів – «Українська мова та література в школі» та газети «Крайова освіта».
Добірка його віршів увійшла до двотомника поезій «Самоцвіти». Окремі його поезії перекладені молдавською мовою. Сам поет перекладав з російської, білоруської та інших мов.
Помер 1 червня 2002 року. Похований в смт Глибока Чернівецької області. У 2008 році посмертно видано збірку поезій «Квітка пам’яті».
До 86-ої річниці від дня народження Семена Васильовича Продана завідувач Оселівського філіалу Марія Шепенюк провела поетичну годину «Вчитель, поет і добра людина». Ведучі розповіли про життєвий та творчий шлях поета. Учні декламували вірші земляка.

На жаль, поет не дожив до цього дня, але односельчани памятають його як талановиту і добру людину.

                                    

                                               

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...