четвер, 27 лютого 2020 р.




Краєзнавче свято
«Перлина в Україні – мої рідні Кельменці»

На далекій межі небокраю
Сто доріг у полях, як одна,                                              
Не було і нема в світі краю,
Як моя дорога сторона 
                                   М. Ткач     
Маленька Батьківщина – квітуче селище Кельменці. В його історії у добросусідстві уживаються сива легенда й неспокійне прагнення до нових звершень сьогодення. Пріоритетними у роботі Кельменецької районної дитячої бібліотеки є збереження і примноження історії краю, народу і родоводу, відродження забутого слова, прислів’я чи приказки, мелодії маминої пісні, бабусиної колядки, збереження вишиванки, виробів декоративного мистецтва, звичаїв, традицій, обрядів та історичних нарисів про край. Адже це дає можливість кожній дитині краще пізнати себе, свій народ, свою землю, формує уміння свято берегти і передавати із покоління в покоління все те, що творили наші предки, сприяє вихованню патріотичних почуттів до малої Батьківщини.                                                           
Учні 2-Б класу Кельменецького ліцею-опорного закладу з класним керівником Шараговою Наталією Георгіївною спільно з працівниками дитячої бібліотеки провели велику дослідницько-краєзнавчу роботу з вивчення історії рідного краю, легенд про Кельменеччину для проведення 27 лютого краєзнавчого свята «Перлина в Україні – мої рідні Кельменці».                                                                                                                     Класний керівник Наталія Георгіївна з перших шкільних років прищеплює дітям любов до рідного краю, до його історичного минулого, тому діти з захопленням розповідали легенди про походження рідного селища, талановитих та знаних земляків, із задоволенням виконували пісні про Кельменці, а також завзято танцювали веселих таночків, чим зворушили усіх присутніх. 
Сподіваємось, що вся краєзнавча робота, яка проводиться районною дитячою бібліотекою спільно з Кельменецьким ліцеєм-опорним закладом, сприятиме збереженню культурної спадщини краю та формуванню духовності підростаючого покоління.










Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...