четвер, 27 червня 2019 р.




 

                                                                                                             Цей день святкує Мати -Україна,                             Радіють вірні дочки і сини                       

                       Урочисто, мов хвиля, пісня лине                               Здіймає жовто - сині прапори



                        

  
      
          Наш світ підкоряється певним законам: є закони природи, які упорядковують життя на Землі, є закони Божі – закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремлювати добро від зла. А є державні закони – правила існування в суспільстві, яких мають обов’язково дотримуватись всі громадяни кожної країни. Україна має свою конституцію і вважає її найціннішим документом. У цьому документі закладено основу держави: її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян.
       Конституція – це гордість країни, день її прийняття вважається великим святом. Саме напередодні цього свята працівниками Кельменецької районної дитячої бібліотеки Майєю Городецькою і Розою Борденюк спільно з вихованцями ДНЗ №1 «Колосок» (середня група А, Б вихователі: Марина Головатюк та Тетяна Гажула) було проведено абетку громадянина «Конституція України – головний підручник життя». Бібліотекарі розповіли дітям про становлення української державності, про історію нашої Конституції, яка бере початок ще з часів Київської Русі, про часи князювання великого Ярослава Мудрого, яким було укладено перший державний документ, який визначав права всіх верств суспільства у князівстві. А також побажали дітям, щоб вони утілювали в життя мрії і сподівання попередніх поколінь, тому що саме дітям належить майбутнє у незалежній правовій державі.









Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...