понеділок, 1 липня 2019 р.




Конституція – правовий оберіг держави





Двадцять три роки тому 28 червня Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла Основний Закон України – Конституцію. Це свято – символ національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення та майбутнє, а ще велика данина героїчному минулому нашої Батьківщини.
Напередодні знаменної дати в Кельменецькій ЦРБ з користувачами абонементу було проведено юридичний діалог «Конституція – правовий оберіг держави». Запрошений на захід юрист Валерій Гергелійник розповідав історію української Конституції, зачитував та коментував окремі статті Основного закону. Валерій Миколайович особливий акцент зробив на тому, як знання своїх прав допомагає відстоювати їх на будь-якому рівні, і всі ще раз переконалися, що вивчення Конституції є першоосновою, оскільки незнання закону не тільки не звільняє від відповідальності, а ще й ускладнює життя.
Зацікавила присутніх й історично-довідкова література, представлена на виставці-інформації «Знати закон, жити за законом», яка відображає шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, а також правознавчі документи, що знайомлять з правовими і обовязками кожного громадянина.
Юридичний діалог був пізнавальним та змістовним, учасники заходу висловили надію на продовження подібних зустрічей.
         

 У бібліотеках району також було проведено цикл заходів  правової тематики.



         Урок правової свідомості «Знай свої права дитино» проведено у                                                                      Грушовецькому філіалі



     У Лукачанському філіалі відбулась  година правових знань           
 «Конституція – оберіг нашої держави»     



 У Оселівському  філіалі проведена  правознавча година «Конституцію вивчаємо, памятаємо і поважаємо»



Юридична абетка «Знай свої права дитино» проведено в  Бурдюзькому  філіалі





Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...