понеділок, 29 липня 2019 р.



Хрещення Русі – України. Історія віків


     Православні віряни 28 липня відзначають День Хрещення Русі-України і водночас вшановують пам'ять рівноапостольного князя Володимира - Хрестителя Русі.
     З нагоди цієї визначної події в читальному залі Кельменецької ЦРБ з користувачами Інтернет-центру, було проведено відеолекторій Хрещення Русі-України. Історія віків». Бібліотекарі використовуючи сучасні інформаційні технології розповідали про духовні, історичні та культурні наслідки які має ця подія для всіх нас; чому сприяв вибір віри князем Володимиром для народу в ті часи, і як це відображено в сучасному світі; про таїнство Хрещення людини і його значення в житті кожного. Присутні переглянули документальний фільм «Історія України. Хрещення» та слайд-презентацію «Духовна спадщина українського народу».
      У ході заходу зроблено бібліографічний огляд літератури «Через століття–до сердець» На книжково-ілюстративній виставці «Небесна дорога земного життя» були представлені документи, які дозволяють користувачам відчути подих історії, духовну спорідненість, знайти шлях у майбутнє.

    







     У Перковецькому філіалі проведено духовно-історичний альманах                  «Хрещення Русі – духовний стержень нашої культури»



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...