вівторок, 25 червня 2019 р.

Душа народу в килимі цвіте

Кельменеччина багата на таланти та щирих, працьовитих людей, які передають традиції своїх славних предків з покоління в покоління. Майстрині-берегині килимарського ремесла визнані не тільки в нашому районі, а й на всеукраїнському рівні, адже вкладають душу у свої роботи.
21 червня 2019 року у смт Кельменці на центральному стадіоні відбувся четвертий регіональний фестиваль народного мистецтва «Душа народу в килимі цвіте» та святкування Дня молоді.
Мистецьке свято зібрало людей із різних регіонів України. Вони приїхали, щоб побачити унікальні килими ручної роботи, вишивки, картини тощо, які презентували народні майстри та давали майстер-класи.
Місцеві аматорські колективи та колективи, які завітали в гості, за допомогою пісні і танцю щиро демонстрували свої таланти.
В цей день Кельменецька ЦРБ стала відкритим простором для всіх поціновувачів народного мистецтва, адже, завітавши до «Бібліотечного узвозу», вони мали змогу віртуально здійснити літературно-мистецький круїз рідним краєм «Моя Кельменеччина – перлина в Божій скрині», познайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Обереги мого родоводу», документи якої розповідали про розвиток народного мистецтва на Буковині, а доповнення до виставки були творчі роботи бібліотекарів-аматорів.
Привертала увагу відвідувачів книжкова виставка-сюрприз «Від максі до міні», на якій були презентовані книги-велетні і книги-мініатюри з фонду районної бібліотеки. Живий інтерес і емоційний відгук викликала виставка-інсталяція «Запах з бабусиних долонь», біля якої бібліотекарі не тільки розповідали про лікарські рослини та їх використання у народній медицині, а й бажаючи дарували лікувальні трави. Присутні на святі уповільнили крок і зупинилися, щоб фотографуватися біля колажу з книг у вигляді годинника, а під час бліцопитування «Книга в моєму житті» розповідали, що книга дає задоволення, пізнання, розуміння духовних цінностей.


















А для маленьких читачів було створено дитячий майданчик, на якому діти мали змогу прочитати цікаву книжку, розмалювати улюбленого героя та гарно провести час. 


              Біля ошатних палаток, які представляли села району, працівники будинків культури і бібліотек зустрічали гостей піснями, танцями та хлібом-сіллю.    



                                                                                                    










Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...