вівторок, 21 травня 2019 р.


У жорнах репресій

         «Всім хто в Гулагах чужини,
          Про рідну хату бачив сни.
          Всім скривдженим і зборканим
          Безвинно-убієнним» присвячена виставка-реквієм «У жорнах репресій», яку було розгорнуто в читальному залі Кельменецької ЦРБ до Дня памяті жертв політичних репресій.
           На виставці представлені документи, спогади, журнальні публікації, статті зі збірників, які розкривають причини і наслідки політичних репресій радянської влади щодо українців, та нариси про репресованих визначних діячів української культури. Також виставка містить матеріали з періодичних видань про нинішні політичні репресії, адже російський режим, перевершивши радянський тоталітаризм, знову розгорнув терор проти українців. За даними організаторів глобальної акції «SaveOlegSentsov» щонайменше 98 українських політв’язнів утримуються в Російській Федерації і окупованому Криму. Але ми віримо, що любов до Батьківщини допоможе українським політв’язням витримати усі тортури та повернути свободу.


          

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...