субота, 11 травня 2019 р.


«Весна іде переможним кроком»

З цвітінням садів, буянням квітів і дерев, золотом і сріблом бойових нагород до нас приходить Перемога. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною.
З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні у читальному залі Кельменецької ЦРБ було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Перегортає пам'ять сторінки», яку було додатково презентовано у Кельменецькому РБНТД під час проведення літературно-музичної композиції «Весна іде переможним кроком».
Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на книжковій виставці, розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних подій, героїчні подвиги наших дідів і прадідів, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи під час Другої Світової війни.
Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої Світової війни, переніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край.
Подвиг Ваш – безсмертний, пам'ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.






Ряд заходів до Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні також було проведено у бібліотеках району.



    У Комарівському філіалі 8 травня відбулась  вахта пам'яті «Жива пам'ять війни», а  9 травня культпрацівники села  провели  мітинг слави "Безсмертна велич Перемоги".



   У Мошанецькому філіалі відбулась година мужності  «Спасибі, солдате за подвиг століть, якому ніколи не буде ціни».



    Мітинг - реквієм «Вклонімося величним тим рокам»  проведено Росошанівським філіалом  спільно з працівниками будинку культури.




    Патріотичний альманах «За світ життя завдячує народ, загиблим і посивілим солдатам» організовано завідувачем Вовчинецького філіалу.
  

Година скорботи «Вогонь війни у памяті народній» проведено завідувачем Козирянського філіалу  спільно з працівниками  будинку культури.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...